lunes, 18 de julio de 2011

III Jornada de Turisme de la UPV Campus d’Alcoi a Bocairent

La seu universitària del Campus d'Alcoi de la UPV a Bocairent acull pròximament la celebració de la III Jornada de Turisme, en la qual es presenta la Fundació Serra de Mariola. Aquest projecte està sent coordinat pel Campus d'Alcoi de la UPV.

En les II Jornades de Turisme de Bocairent, celebrades el juliol de 2010, una de les conclusions va ser la necessitat d'una major coordinació entre les poblacions de la Serra Mariola de cara a la promoció turística. En aquella jornada es va demanar a la UPV Alcoi que estudiara quin tipus d'estructura permetria aconseguir una major sinèrgia entre les poblacions implicades. Després de diverses reunions al llarg del curs actual, en què han participat ajuntaments, iniciativa privada i UPV Alcoi, s’ha arribat a la conclusió que la figura legal de la Fundació permetria aconseguir aquests objectius, i s’ha encomanat a la UPV Campus d’Alcoi la coordinació de la confecció l'esborrany d'estatuts, que serà presentat a la III Jornada.

L'objectiu principal d'aquesta Fundació passaria per la potenciació de la seua imatge turística, tant en l'àmbit nacional com internacional, orientada a la captació del turisme cap a l'àmbit de la Serra Mariola. En la confecció de l'esborrany dels estatuts de constitució de l'entitat han participat, a més del Campus d'Alcoi, dels ajuntaments de l'entorn de la Serra de Mariola com Alcoi, Cocentaina, Muro, Agres, Alfafara, Bocairent i Banyeres, les associacions empresarials vinculades amb l'activitat turística. L'entitat està oberta a la col·laboració amb altres tants consistoris i entitats empresarials de poblacions properes a la Serra Mariola, com Ibi, Ontinyent, Biar, Albaida... i altres poblacions de la comarca del Comtat.

A més de l'objectiu primer de la Fundació, en els seus estatuts s'especifiquen reptes importants com la promoció del territori de la Serra Mariola i de la seua àrea d'influència, de manera que es posen en valor els seus recursos naturals, així com els productes i serveis generats a partir de les capacitats i habilitats territorials presents en el mateix. També hi ha dissenyar projectes de modernització, innovació, diversificació, qualificació, selectivitat, competitivitat i excel·lència turística per al territori en l'àmbit de la Serra Mariola. Gestionar la promoció, el màrqueting i la comercialització de productes turístics institucionals o fomentar les activitats turístiques i oferir servei d'assessorament a tots els operadors del sector turístic conformen part dels objectius principals.

A més de la presentació de la Fundació, la jornada de Bocairent reflexionarà sobre l'accessibilitat, el social media i la cooperació en el desenvolupament del turisme. La jornada tindrà lloc a la Seu Universitària de la UPV Alcoi a Bocairent (carrer Vicente Blasco Ibáñez). L'organització va a càrrec de la UPV - Campus d'Alcoi, l'Ajuntament de Bocairent i l'Associació d'Hostaleria i Turisme de Bocairent. Per a poder inscriure’s cal accedir a la web de la UPV - Campus d’Alcoi.

No hay comentarios: