viernes, 7 de octubre de 2011

L'Ajuntament de Cocentaina i la Llum de les Imatges firmen un conveni per exposar 23 obres de Camins d'Art en la Fira de Tots Sants

FIRA DE TOTS SANTS –AJUNTAMENT DE COCENTAINA

La directora de la Fundació de la Comunitat Valenciana la Llum de les Imatges, Carmen Quintero, i el primer tinent d'alcalde de Cocentaina (en representació de l'Ajuntament), Marcos Castelló, han firmat un conveni de col·laboració per a l'exposició de 23 obres de Camins d'Art en el Palau Comtal de Cocentaina.
La mostra de Camins d'Art en Cocentaina es podrà vore entre el 27 d'octubre i el 6 de novembre, coincidint amb la celebració de la Fira de Tots Sants. Serà l'exposició principal de la fira de 2011 i es podrà vore gratuïtament en les sales Daurada, de la Xemeneia i el saló d'actes del Palau Comtal.

En total, són 23 les obres que s'exposaran al públic en el marc de la Fira, algunes de les quals pertanyen a Cocentaina, mentre que altres tenen una càrrega simbòlica especial per fer referència als patrons locals o ser d'autors contestans com Nicolau Borràs.

Cal remarcar que és la mateixa Fundació de la Llum de les Imatges la que assumirà la despesa del muntatge, transport i assegurança de l'exposició, mentre que l'Ajuntament de Cocentaina es compromet a allargar la cessió de dos obres fins que acabe Camins d'Art a Alcoi.

Estes dos obres són el Retaule de Santa Bàrbara i la Taula de Sant Roc i es podran vore també exposades al Palau Comtal en Fira. Altres obres d'interés són l'Adoració dels pastors de Nicolau Borràs, la Sagrada Família d'Espinosa o el Llibre de Genealogies dels Comtes de Cocentaina, document del segle XVII custodiat a València.
Tant Marcos Castelló com l'edil delegat de Fira, Vicent Sandoval, s'han donat per satisfets amb la cessió que permetrà vore a Cocentaina obres de gran valor i lligades a la història de la localitat.

No hay comentarios: