martes, 11 de mayo de 2010

VerdCel torna a Alcoi amb el seu nou disc: PetjAdeS




* Divendres, 14 de Maig. Alcoi, 23.45 hores, a la Plaça Ferrandis i Carbonell
* Raimon: “Un nou alè per a unes cançons estimades"

Els alcoians VerdCel, tornen a la seua ciutat amb la música del seu darrer disc: PetjAdeS. Es tracta, com en ocasions anteriors, d’un concert de banda i projeccions molt especial. En aquesta ocasió, doblement especial, ja que és el concert de celebració dins la jornada de presentació d’un nou espai de d’intercanvi i col·laboració professional nascut a les Comarques Centrals. Xarxa Social CIA (podeu accedir a tota la informació del nou espai a aquest enllaç) és una iniciativa de la Universitat Politècnica de València, Campus d’Alcoi.

El concert tindrà dues parts diferenciades, amb un primer tast a Alcoi del nou treball PetjAdeS (VerdCel canta Raimon) i també d'altres cançons de discs anteriors.

Tal i com ha descrit el grup, “les cançons de PetjAdeS formen part de la nostra memòria col·lectiva, escrites per Raimon, amb poemes d'Ausiàs March, de Salvador Espriu, i d'altres inspirats en obres de Tàpies, totes cançons composades pel propi Raimon en el seu moment, i que ara, de la mà i de la veu de VerdCel reviscolen de manera molt especial”. L’obra completa és un còmic, un cd, un curtmetratge i dos documentals inèdits de l'època sobre Raimon i que per fi veuen la llum; tota una obra multimèdia que fa un viatge per l'obra del cantant de Xàtiva, amb l'impuls del relleu generacional dels VerdCel, amb la seua actualització i personalitat.

**********

Vídeo promocional:
http://vimeo.com/9521929

Entrevista i fragments d'actuació en directe:
http://vimeo.com/10288163

Temes de PetjAdeS des del Myspace:
http://www.myspace.com/verdcel

--------------

El disc

Petjades és el primer espectacle (música i projeccions) i CD íntegre de versions de cançons de Raimon. Però és molt més que això. És sobretot un viatge multimèdia per l'obra de Raimon des de la visió de VerdCel, un grup jove que ofereix a tothom aquesta magnífica aproximació a l'univers del cantant de Xàtiva, ara que fa 50 anys de la creació d’Al vent. A més del directe i CD amb 15 composicions de Raimon versionades per aquest grup d'Alcoi, Petjades inclou dos documentals inèdits (Raimon'65 i D'un temps, d'un país) filmats als anys 60 pels prestigiosos directors de cinema Carles Duran i Llorenç Soler, un curtmetratge del mateix grup i un còmic que evoca la descoberta de Raimon des de la mirada d'un xiquet.

No hay comentarios: