martes, 1 de marzo de 2011

Presentació del llibre solidari 'Els escrits pericana' a Ontinyent

* La il·lustració de la portada d'aquest llibre solidari és obra de Pau Llorca

‘Els escrits pericana' és un recull de contes, relats i històries breus que recorren temes com l'amistat, la mort o les coses quotidianes que passen en el dia a dia. El seu autor, Germán Llorca, el presenta el pròxim dissabte 5 de març a l'Espai Cultural "El Filaner" d'Ontinyent i espera "replegar al voltant de 9.000 euros de la seua venda que seran per a AFIEM".

El llibre, com explica l'autor, "és un conjunt a l'atzar d'idees que formen part dels pensaments que tenim totes les persones en algun moment de les nostres vides i que en aquest cas han pres forma de llibre". Originalment, els textos presents al llibre formaven part d'un bloc que l'autor tenia a Internet. En aquest sentit, "la primera idea va partir d'un interés personal per conservar en paper alguns dels escrits. La vida de la informació en Internet és molt curta i jo volia preservar, al menys, els que més m'agradaven". A partir d'aquest moment és quan la idea va anar creixent i fent-se més gran i es va convertir en un projecte solidari. "Jo no sóc escriptor de llibres i no visc d'això, per eixa raó li vaig voler donar al projecte una utilitat pràctica i, en definitiva, una raó de ser més important que la d'un simple interés personal".

Llibre solidari
Cada llibre costa 10 euros per a qui el compre. Els beneficis de la venda de tots els exemplars, al final hauran d'estar al voltant dels 9.000 euros i seran destinats a AFIEM (Associació de Familiars per a la Integració del Malalt Mental d'Alcoi i Comarca). Aquesta associació duu avant la seua activitat des de 1993 i en l'actualitat treballa amb quasi un centenar de persones amb malaltia mental. "Vaig decidir que fora AFIEM per dos motius: el primer, perquè coneixia de feia temps la tasca que duien a terme a través d'un amic que treballa amb ells. El segon, perquè van acollir la idea amb entusiasme, amb una implicació total des del principi".

Projecte crowdfunding
El cost material de ‘fabricar' el llibre ascendia a 1.700 euros. "Si anava a ser un llibre solidari, s'havia de minimitzar al màxim la repercussió del seu cost i per això el vaig plantejar com una idea crowdfunding; és a dir, un projecte on vàries persones aporten una xicoteta quantitat de diners a canvi d'una participació en el mateix; és a dir, com una espècie de recompensa immaterial". Aquest plantejament va permetre que el cost real del llibre fora zero, amb la qual cosa el 100% del que es trauria de la venda serien beneficis per a l'associació. "Personalment va ser molt emocionant, perquè en només dos dies vaig aconseguir que 35 persones es presentaren voluntàries amb una aportació de 50 euros que sufragava el total de la despesa". Cada crowdfunder ha rebut un llibre i ha quedat reconegut amb el seu nom com a persona solidària en els crèdits que conté el llibre. Cal destacar que la maquetació, la correcció lingüística i la il·lustració de la portada "també han sigut també aportacions, però fetes amb treball; professional, impecable i desinteressat per part també d'altres persones".

Presentació a ONTINYENT
L'èxit de la iniciativa dependrà de que s'acaben tots els exemplars, per això l'autor "convida tot el món a vindre a la presentació del llibre, perquè així podran conéixer de més a prop el contingut i, potser, decidir comprar-ne un". De moment, es poden adquirir també als locals d'AFIEM. La presentació a Ontinyent és Dissabte, 5 de Març, a les 19.30 hores, en l'Espai Cultural "El Filaner" (c. del Carril, s/n).

Vídeo de presentació del llibre:

Els escrits pericana from diana on Vimeo.

No hay comentarios: