miércoles, 23 de febrero de 2011

PetjAdeS enceta el segon any de gira

* El disc-homenatge a Raimon de VerdCel reprèn la ruta

VerdCel ha iniciat la segona gira del seu darrer treball, PetjAdeS. El disc, aparegut en 2010, enceta ara una segona temporada en la que seguirà recorrent les ciutats i pobles de la geografia valenciana i catalana, principalment, però també Perpinyà a la Catalunya Nord i Cork a Irlanda. La diferència és, ara, que aquesta segona vida del disc comença precedida per un notable èxit de públic i de crítica, que ha redescobert les cançons del Raimon a través de la marca inconfusible dels VerdCel.

El calendari d’actuacions 2011 va començar al gener a L’Eliana, amb un petit recital que va tindre molt bona acollida, i on hi tornaran el proper Juliol amb l’espectacle complert. Després ha vingut Benissa, la setmana passada, on un públic entregadíssim gaudia de PetjAdeS a la seu universitària d’aquesta localitat amb motiu del dia internacional de la llengua materna.
Aquesta segona gira conté cites importants, com les esmentades línies adalt i continua de forma immediata el dia 20 de Febrer a Terrassa i el 26 a Cardedeu, al Centre Cultural, amb un recital molt especial de banda elèctrica i projeccions. Aquest darrer concert forma part de la programació del Tirant de Cançó - 2011.

Narració en directe
Fa escassos dies, el periodista Ricard Chulià, de la revista cultural debatabat.cat, publicava una entrevista amb Alfons Olmo. Allà, a més de fer un repàs acurat de la trajectòria del grup alcoià, Chulià qualifica el seu treball de “narració que va més enllà de la música, aconseguint entrelligar-la amb l'audiovisual, el directe, etc., dins d'un tot amb una personalitat característica”.

Pel que fa a PetjAdeS, Alfons Olmo diu a l’entrevista: “Feia anys que em rondava la idea de fer alguna cosa al voltant de Raimon. En principi la idea era construir un disc compilació, coordinant a diferents artistes (com hem fet en altres projectes). Amb el temps la cosa va anar fent-se grossa. Durant un llarg temps, amb un esperit intuïtiu i creatiu, vaig fer una tria extensa i, sobre aquesta, una mena d’ordre. Amb Daniel construïa en paral•lel tot el contingut del treball, el còmic, el filmet i l’espectacle, i a banda estudiava l’afegit dels dos documentals. Així és com pas a pas, colze a colze amb Pau Romero -responsable de la producció musical del disc-, anaven prenent forma les quinze cançons verdSionades, estimulades per l’harmonia de tots els elements. Raimon va ser el primer que vam escoltar en la nostra llengua. I ens ha acompanyat fins hui, i tot el que li queda per cantar! (ja que acaba de publicar un nou disc, Rellotge d'emocions)”. ací, el text complet de l’entrevista

Quasi un any de camí... i el que queda
PetjAdeS va nàixer com un homenatge i mirada íntegra a la trajectòria musical de Raimon, un reconeixement en si a l’ofici de fer cançons. Durant quasi un any d’existència, amb més de trenta concerts ben repartits pel Principat i pel País Valencià, PetjAdeS no s’ha limitat a una àrea, va molt més enllà, i a més amb els formats escènics rics i variats amb què els podem veure actuar.
Ha estat presentat per diferents racons de tota la geografia, així com també amb alguna incursió a l’estranger (en la primera temporada a Liverpool). El darrer treball de VerdCel, amb aquesta clara premissa, ens oferirà arreu del territori l’experiència d’un directe únic, com tan sols ells saben fer. És temps, com recorda Alfons Olmo, “de portar la música encara als indrets on no hem pogut tocar, on encara no hem tingut l’ocasió d’estar”.


AGENDA (us anirem informant; actualitzada a http://www.verdcel.com)

FEBRER
*20. Terrassa - Espai Amics de les Arts. Febrer 20, 2011 a les 22:30.
*26. Cardedeu - Centre Cultural. Febrer 26, 2011 a les 22:00. Concert que forma part de la programació del 'Tirant de Cançó'.
MARÇ
*11. Vilassar de Dalt - Teatre la Massa. Març 11, 2011 a les 22:00. Amb Titot (Brams) i altres artistes: ‘La nit per la Llengua’.
*26. Perpinyà - El Casal. Març 26, 2011 a les 21:00.
ABRIL
*01. Alcoi - Teatre Principal. Abril 01, 2011 a les 23:00.
*09. Barcelona amb 'Música de Telers' - Nau Ivanow. Abril 09, 2011 a les 21:00.
*23. VerdCel - Cork (Ireland). Dins del 'Cork World Book Festival'
abril 23, 2011.
*28. Alcoi amb 'Música de Telers’ - Teatre Calderon.
JULIOL
*23. L'Eliana - La Torre del Virrei. Juliol 23, 2011 a les 19:00.

No hay comentarios: