lunes, 21 de junio de 2010

Homenatge a Ovidi Montllor als 15 anys de les seues ‘vacances’




cartell

* AL TALL, ANDREU VALOR, AUTÒMATS, BATÀ, CARLES ENGUIX, HUGO MAS, INÒPIA, NAIA, OWIX, RAFA XAMBÓ, VERDCEL, XAVIER MORANT, XITXARRA RAILWAY, MIQUEL PUJADÓ i més.

La figura del cantant i artista alcoià Ovidi Montllor és objecte d’un multitudinari concert d’homenatge a la seua ciutat natal. 15 grups de música i cantants s’han unit per a retre-li un reconeixement a una de les figures més importants de la música i cultura valencianes del segle XX.

Coincidint amb el 15 aniversari de la mort del cantant, el Col·lectiu de Cantants i Artistes en Valencià “Ovidi Montllor” C.O.M li ha preparat un multitudinari concert d’homenatge a la seua ciutat natal. Amb el nom “COMcert”, aquest esdeveniment vol convertir-se en una referència en un any tan assenyalat. Tal i com s’ha dit per part del C.O.M, “Cantem per l’Ovidi – 15 anys de vacances és un merescut homenatge i recordatori a una de les figures cabdals de la música i cultura valencianes”.

El C.O.M és l’associació a la que dóna nom l’Ovidi. Des de la pròpia associació es recorda que “ara fa cinc anys que vàrem començar a treballar per a posar de relleu la ampla gama de propostes i grups que cantem en valencià, i que estem vius al panorama del País Valencià. Va ser arran de la situació d’arraconament que patíem en aquell moment, tant de les institucions públiques com dels mitjans de comunicació públics, situació que continua a dia de hui. Ens ficàrem aquest nom com a homenatge al Cantautor d’Alcoi, i ara, 15 anys després de les ‘vacances’ de l’Ovidi hem preparat un homenatge per a recordar-lo al seu propi poble”.

A més de la música, l’acte compta amb la col·laboració de l’Associació Estellesiana Rodonors Invictes, de Benicarló, que recitaran poemes musicats d’Estellés. També hi haurà la projecció de vídeos realitzats per l’alcoià Octavi Masià, que està preparant un projecte biogràfic de llargmetratge al voltant de la figura d’Ovidi.


El Concert

Té lloc aquest dissabte 26 de juny, al Saló d’Actes de l’Institu Pare Vitòria d’Alcoi (av. d’Elx, 15). Hi actuaran 15 grups, “un per cadascun any de ‘vacances’”. El concert tindrà lloc entre les 18.00 i les 21.00 hores i comptarà amb l’actuació d’AL TALL, ANDREU VALOR, AUTÒMATS, BATÀ, CARLES ENGUIX, HUGO MAS, INÒPIA, NAIA, OWIX, RAFA XAMBÓ, VERDCEL, XAVIER MORANT, XITXARRA RAILWAY, MIQUEL PUJADÓ, i més. Es compta amb la possibilitat que Quico Pi de la Serra s’hi puga sumar a l’homenatge.

Amb un aforament de 300 persones, s’ha establert una entrada econòmica de 5 euros, destinada a sufragar les despeses de la nit, ja que tots els músics hi prenen part de forma desinteressada.

No hay comentarios: