jueves, 21 de octubre de 2010

La Fira de Tots Sants commemora el 400 aniversari de Nicolás Borrás amb una exposició del pintor contestà

* Recull quatre originals i 40 panells de les obres mestres del pintor renaixentista

* La Fira de 2010 inclou cinc exposicions, tres de les quals s'inauguren el 28 d'octubre

AJUNTAMENT DE COCENTAINA- FIRA DE TOTS SANTS

La Fira de Tots Sants de Cocentaina retrà homenatge al pintor renaixentista Nicolás Borrás, quan fa 400 anys de la seua mort. Borrás és un reconegut artista contestà que va ser deixeble i continuador de l'estil de Joan de Joanes i que ara l'Ajuntament de Cocentaina vol recuperar per al públic amb motiu de la Fira.

Per això mateix, les regidories de Cultura i de Fira, junt a les parròquies de Santa Maria, el Salvador, el convent franciscà i el de les monges clarisses, han preparat l'exposició Nicolás Borrás 1530-1610, que es podrà vore's al Palau Comtal des del 28 d'octubre i durant els dies de Fira (posteriorment quedarà oberta al públic fins al 30 d'abril). Una mostra que inclou quatre obres originals de l'artista: la Sagrada Família de la Pera, San Nicolás Borrás, Adoración de los Pastores i el Retaule de Sant Antoni. A més, l'exposició fusiona aspectes de la vida del pintor contestà i del poble de Cocentaina al segle XVI, recollint les obres mestres de Borrás en 40 panells.

Exposicions
La inauguració de les exposicions oficials de la Fira de Tots Sants de Cocentaina tindrà lloc dijous 28 d'octubre a les 20.30 hores. En total n'hi ha tres exposicions culturals programades per l'Ajuntament de Cocentaina des dels dies previs, a les que cal afegir-ne dos més que es duran a terme en el marc de la Fira de Tots Sants, del 30 d'octubre a l'1 de novembre.

A banda de la mostra de Borrás, l'Ateneu Musical de Cocentaina celebra els seus 25 anys amb una exposició i es celebra la Tercera Mostra d'Escultura Urbana, anomenada Simbiosis espacial. Pel que fa a l'Ateneu, és la seua seu al carrer d'Ausiàs March número 9 la que acollirà l'exposició d'instruments, fotografies i diverses actuacions musicals. Un punt de trobada obert a tot el món i que ha servir també per apropar la música al poble i als visitants.

“Volem fer partícips de la celebració d’aquest 25 Aniversari a tot el poble de Cocentaina i a tota la gent que visitarà la Fira, per tal de donar a conèixer l’esforç i il·lusió que sempre ha tingut l’Ateneu durant aquestos anys de la seua història, i compartir l’entusiasme amb el que prepara el seu futur”, exposen des de l'Ateneu.

Pel que fa a la Mostra d'Escultura Urbana, tindrà lloc a l'Àrea de Descans ubicada al carrer de Roger de Llúria i està coordinada per Moisés Gil i Javier Sanz. Inclourà un gran repertori d’obres amb la finalitat de despertar el màxim interès pels problemes socials i personals de la nostra era post-tecnològica, pel que serà un dels elements culturals més interessants de la Fira de Tots Sants de 2010.

Finalment, n'hi ha altres dos exposicions que tindran lloc durant els dies de fira, del 30 d'octubre a l'1 de novembre. Es tracta de la cinquena Ruta d'Art Local i la 24a Exposició de Bonsais de Cocentaina.

Marcos Castelló, regidor de la Fira, ha subratllat la gran programació cultural que acompanya a la Fira de Tots Sants, tant pel que fa a les exposicions com per altres actes previstos durant estos dies, com és el cas del Certamen Coral. “Cocentaina té molta cultura al darrere i hem de fomentar que continue així, perquè un poble culte és un poble de futur”, ha dit l'edil.

No hay comentarios: