lunes, 25 de octubre de 2010

Obertura del curs del Campus d'Alcoi de la UPV

El Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València celebrarà l'Acte d'Obertura del Curs 2010-2011 a la sala de graus Roberto García Payá de l'edifici Carbonell el dimarts 26 d'octubre a les 12.00 hores. El catedràtic d'Enginyeria Química de la Universitat d'Oviedo, José Coca Prados és l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural, titulada 'Retos de la Ingeniería Química en España'.

El catedràtic José Coca Prados és actualment el director del Departament d'Enginyeria Química i Tecnologia del Medi Ambient de la Universitat d'Oviedo. Va rebre el seu grau de Doctor el 1968 i la llicenciatura el 1964 per la Universitat de Salamanca. Va ser Professor Adjunt a les Universitats de Salamanca i Valladolid, i Professor Visitant a la Universitat de Wisconsin-Madison (1968-1970). Des de 1972 és Catedràtic d'Enginyeria Química a la Universitat d'Oviedo. Ha rebut el "Distinguished Service Citation" per la Universitat de Wisconsin (1989), el Premi d'Enginyeria Química-Expoquimia a Barcelona (1993), i el Premi Solvay a Madrid (1996).És membre de les societats "American Chemical Society", "American Institute of Chemical Engineers", i és el representant espanyol a les "Working parties" de "Absorció, destil•lació i extracció" i de "Membranes" de la Federació Europea d'Enginyeria Química. Ha impartit conferències en reunions internacionals, ha estat conferenciant convidat en diverses Universitats de tot el món, i ha impartit cursos patrocinats per la Unió Europea.

El professor Coca és consultor de la indústria en processos relacionats amb extracció, tecnologia de membranes i processos híbrids de separació. Ha publicat 150 articles en revistes internacionals de prestigi. En l'acte també es lliuraran els diferents premis i distincions que atorguen diferents entitats als estudiants més brillants de la UPV Alcoi.

No hay comentarios: