miércoles, 20 de octubre de 2010

VerdCel interpreta la música de Raimon a Anglaterra



VerdCel a un concert recent (imatge de Manel Granell)

* Es tracta del primer concert internacional de PetjAdeS
* Alfons Olmo torna a un escenari essencial per a la seua trajectòria musical

Després d’un intens mes de concerts arreu del País Valencià i Catalunya, VerdCel viatja a la ciutat anglesa de Liverpool, una de les referències mundials de la música i, en concret, de la música britànica. Allà, els d’Alcoi, tenen previst interpretar les cançons del seu darrer disc, PetjAdeS, al Leggate Theatre del Victoria Gallery and Museum. En aquesta ocasió, VerdCel portarà una versió reduïda de l’espectacle, en un concert íntim, amb les melodies nues i directes d’unes cançons revisitades i actualitzades del Raimon, amb la presència d’Alfons Olmo i Pau Romero.

Aquesta és una estació transcendent de VerdCel en la 2a temporada de la
Gira de presentació del disc dedicat a la música de Raimon. Quan VerdCel no era encara una proposta musical i el mateix Alfons Olmo començava només a plantejar-se fer algunes actuacions senzilles per a amics i coneguts, Raimon va actuar a Liverpool. D’això ja fa uns quants anys, i coincidia amb l’estada del cantant de VerdCel a Manchester, ciutat pròxima on hi estudiava i hi treballava. Alfons Olmo hi va poder assistir a aquell concert i anys després se celebra a la mateixa població un concert amb les cançons del de Xàtiva, però amb el nou impuls enèrgic i creatiu que li han donat els de VerdCel. Es tanca així, com ha dit Alfons Olmo, “tot un cicle de lletres, somnis i cançons”.

El concert britànic està previst per al proper dissabte 23 d’octubre a les
15.30 hores, al Victoria Gallery and Museum de la Universitat de Liverpool i serà part de l’acte de cloenda del simposi celebrat a la universitat anglesa sobre Identitats a la Península Ibèrica. Aquesta trobada reuneix especialistes en cultura catalana i hispanistes de tot el món.

Agenda
19 Novembre 19h Barcelona - Biblioteca Lesseps
2 Desembre 20:30 Lleida - Universitat de Lleida
5 Desembre 18h Maçanet de la Selva – La Societat
17 Desembre 22h Pallars Sobirà (Burg) – La CCB

Veure el clip de VerdCel: Treballaré el teu coS (seleccionat per als premis Inquiet).

*PetjAdeS: l’espectacle*
És una aposta multidisciplinar, musicalment emotiu i contundent, i on s’ha donat cabuda a disciplines com el “videojocking” o l'acció, convertint els seus concerts en un esdeveniment audiovisual en perfecte equilibri, on els vertaders protagonistes són la comunicació i la interacció amb el públic.

*PetjAdeS: el disc*
Petjades és el primer espectacle (música i projeccions) i CD íntegre de versions de cançons de Raimon. Però és molt més que això. És sobretot un viatge multimèdia per l'obra de Raimon des de la visió de VerdCel, un grup jove que ofereix a tothom aquesta magnífica aproximació a l'univers del cantant de Xàtiva, ara que fa 50 anys de la creació d’Al vent. A més del directe i CD amb 15 composicions de Raimon versionades per aquest grup d'Alcoi, Petjades inclou dos documentals inèdits (Raimon'65 i D'un temps, d'un país) filmats als anys 60 pels prestigiosos directors de cinema Carles Duran i Llorenç Soler, un curtmetratge del mateix grup i un còmic que evoca la descoberta de Raimon des de la mirada d'un xiquet.

Tal i com ha descrit el grup, “les cançons de PetjAdeS formen part de la nostra memòria col•lectiva, escrites per Raimon, amb poemes d'Ausiàs March, de Salvador Espriu, i d'altres inspirats en obres de Tàpies, totes cançons composades pel propi Raimon en el seu moment, i que ara, de la mà i de la veu de VerdCel reviscolen de manera molt especial”.

“Un nou alè per unes cançons estimades” Raimon

Més Informació:
www.verdcel.com o www.myspace.com/verdcel
info@comunicart.info

No hay comentarios: