lunes, 14 de febrero de 2011

AFIEM presenta les I Jornades al voltant de la Malaltia Mental

* Del 21 al 24 de febrer

L’Associació de Familiars per a la Integració del Malalt Mental d’Alcoi i Comarca (AFIEM) presenta les primeres jornades dedicades a la malaltia mental.

AFIEM és una associació sense ànim de lucre que duu a terme la seua activitat des de l’any 1993. Des de l’inici, un dels objectius de base del col•lectiu ha sigut “millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen alguna malaltia mental, així com dels seus familiars”. Durant anys, la malaltia mental ha sigut motiu per a l’estigmatització de moltes persones. Per aquesta raó, “una de les motivacions més grans que tenim com a associació és apropar la realitat del col•lectiu al conjunt de la societat, donant-li una major visibilitat a la problemàtica que afecta a aquestes persones".

El treball pràctic fet en el dia a dia per l’associació es concentra en informar i orientar les famílies amb persones que tenen algun familiar afectat per una malaltia mental, així com procurar-los un tractament socio-sanitari adequat als malalts. “El treball de fons, és a dir, aquell que va més enllà de les coses quotidianes, és promoure la sensibilització i comprensió del nostre col•lectiu a la resta de la societat”.

Les I Jornades
Responent a totes aquestes necessitats, AFIEM ha organitzat, amb la col•laboració del centre cultural d'alcoi, les I Jornades al voltant de la Malaltia Mental. “Pensem que és una forma molt adequada de presentar públicament les persones que estan amb nosaltres des d’una visió positiva i participativa. Açò és essencial, és a dir, combatre l’obscurantisme que de vegades es genera al voltant d’una realitat que afecta moltes persones”. El programa de les jornades contempla les següents activitats.

– Una xerrada col•loqui al voltant de la malaltia mental i dels recursos que AFIEM ofereix a nivell comarcal i que servirà d’inauguració de les jornades. Serà el dia 21 a les 12.00 hores.

– Inauguració d'una exposició de treballs artístics realitzats per usuaris de l’associació a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura d'Alcoi. Serà el dia 21 a les 12.00 hores, coincidint amb la inauguració de les jornades. L’exposició es podrà visitar durant tota la setmana en els horaris en què obri el centre.

– Presentació del documental “Retrats”, dels directors Pau Itarte i Quim Fuster. Aquest document audiovisual és una mirada en positiu que mostra la il•lusió d’unes persones per buscar una eixida i superar la malaltia. Serà el dia 22 i hi haurà dos passes, un a les 12.00 hores i un altre a les 19.00 hores.

– Presentació del llibre “Els escrits pericana”. Llibre solidari de l'autor Germán Llorca Abad, la venda del qual va destinada íntegrament en benefici de l'associació. Serà el dia 24 a les 20.00 hores.

– Durant tota la setmana, els membres de l’associació faran una sèrie de xarrades de sensibilització al centres escolars d’Alcoi.

Més informació
.

No hay comentarios: