jueves, 15 de enero de 2009

4.100 persones assisteixen als concerts en la primera fase del So de Sons



El grup alcoià Batà forma part d'aquesta primera edició del So de Sons


so de sons el Circuit de Música en Valencià [CMV], ha aconseguit reunir un total de 4.100 persones assistents als concerts de la primera fase. Açò dóna una mitjana de més de 300 persones per concert. La xifra, tal i com han confirmat els organitzadors del circuit, confirma la solidesa de la iniciativa, tot i les modificacions de millora que s’introduiran en el futur.

La primera edició de so de sons ha aconseguit una xifra d’assistència lleugerament per damunt de les 4.100 persones. Es tracta, només, de la primera fase del circuit que, recordem, es programava a sales de música de tot el País Valencià. Aquesta xifra, tal i com s’ha destacat des del Col·lectiu de Cantants i Músics en Valencià Ovidi Montllor [responsables de l’organització] “confirma la solidesa de la iniciativa i l’encert de planificar un circuit que, de manera normalitzada, plantege escoltar música en directe feta en valencià”.

Aquesta xifra dóna una mitjana de més de 300 persones per concert, tot i que en la realitat l’assistència ha sigut més desigual: “Cal tindre present que, per la naturalesa de les sales i pel número de concerts [13 en total] hem tingut concerts amb més assistència que altres. Esperem poder-ho corregir en les futures edicions del CMV i és una de les millores que plantejarem”. A més de la gratuïtat de l’entrada, el que explica l’èxit del circuit és la qualitat de les propostes musicals escoltades.

Segona FASE
El circuit, però, es troba només al 50% de la seua execució. A començaments del més de febrer es posa en marxa la segona fase, en la que s’han previst 20 concerts al llarg i ample de tot el País Valencià. La diferència fonamental respecte de la primera part és el lloc de realització. Tal i com expliquen del CCOM: “En la segona fase cobren un protagonisme essencial les entitats col·laboradores del circuit, especialment Federació Escola Valenciana i les universitats públiques valencianes”. En concret, en aquesta segona tanda els concerts es traslladen als espais previstos per les entitats col·laboradores. UPV: hi haurà 4 concerts (2 a València, 1 a Alcoi, 1 a Gandia). UV (hi haurà 4 concerts al Lluís Vives de València). FEV (8 concerts a diferents instituts del PV), ACPV (2 concerts) i UJI (1 concert). En total, 32 concerts en el primer any de vida del circuit.

La graella definitiva amb la programació final es donarà a conéixer al llarg del present mes de gener i a la web del circuit http://www.circuitdemusicavalencia.com/

Més informació: - Telf. 669963198i: http://www.circuitdemusicavalencia.com/

No hay comentarios: