jueves, 4 de junio de 2009

Carles Cortés estrena la seua obra ‘Silencis’ a la Mostra de Teatre d’Alcoi

Carles Cortés, Juan Martínez (productor de l'obra), Carmina Nácher (directora de la Mostra) i Rosa Sánchez (Regidora de Cultura).
Cartell de l'obra.

La XIX Mostra de Teatre d’Alcoi enceta cartell el pròxim dimecres, 10 de juny, amb la representació de Silencis, de la companyia il·licitana Ferroviaria i obra de l’escriptor alcoià Carles Cortés. El Teatre Principal és l’escenari que acollirà aquesta estrena a les 18 hores de la primera jornada del certamen. Els seguirà la companyia Albena Teatre amb l’espectacle Mans quietes!! que portarà al Teatre Salesians a partir de les 20 hores. La primera jornada la tancarà Sol Picó amb El llac de les mosques, al Teatre Calderón a les 22 hores.
Les vivències a Dubai de Maria, la protagonista d’aquesta història, són el nucli de la novel·la Els Silencis de Maria, una obra de Carles Cortés que adapta ell mateix i que porta a escena la companyia Ferroviaria, sota la direcció de Paco Macià. L’autor alcoià n’està ben content de l’adaptació escènica que se n’ha fet i també de poder-la estrenar al seu poble, Alcoi. “Quan vaig acabar la redacció d’Els silencis de Maria” vaig adonar-me’n que el punt de vista narratiu m’havia portat a una vertadera obra de teatre, a més, calia fer parlar a Maria”, explica Cortés. Per a l’autor del text, l’adaptació és “magnífica” perquè hi ha hagut una “coincidència plena de matisos i de construcció dels personatges”.
Carles Cortés no té cap dubte de què s’ha encertat amb l’adaptació perquè “el misteri de la identitat dels personatges es manté intacte en la representació teatral. A més, ara he pogut posar cara i cos als meus protagonistes. Aquesta és la màgia del teatre”.
De cara a l’estrena en la Mostra, Cortés pensa que l’obra té les proporcions justes d’innovació però també de tradició escènica per a que puga ser entés pel públic crític.

No hay comentarios: