martes, 9 de junio de 2009

El Campus d’Alcoi acull una exposició sobre Art i Matemàtiques



El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València acull des d’aquesta setmana una exposició titulada “La Mar de Números” que conjuga art i matemàtiques. La mostra fotogràfica es podrà veure fins el pròxim 30 de juny a la Sala d’exposicions de l’edifici Carbonell i està organitzada per la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

En aquesta exposició les matemàtiques transformen les representacions de la naturalesa (un planeta, una nebulosa, el cel, la mar, etc) i creen imatges de gran bellesa. El comissari de la mostra és Javier Barrallo, del departament d’Arquitectura de la Universitat del País Basc.

La geografia fractal, enunciada pel científic Benoit Mandelbrot el 1975 és la base de la major part de les creacions de la mostra, que són fruit d’una delicada sensibilitat artística i d’un coneixement profund de la computació i les matemàtiques.

L’exposició demostra que quan les diverses disciplines de la ciència s’uneixen poden aconseguir-se nivells creatius insospitats i meravellosos. Només fa falta obrir els ulls i l’entesa al món que la ciència ens descobreix.

L’horari per a poder veure l’exposició és de 11’30 a 13’30 i de 17’30 a 20’30 hores.

No hay comentarios: