miércoles, 19 de marzo de 2008

“LA JORNADA DE SOCIOLINGÜÍSTICA D'ALCOI ES CONSOLIDA ANY RERE ANY”

La Planificació lingüística a Espanya i Europa i la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià, centraran les diferents ponències de Rafael L. Ninyoles, Lluís Aguiló, entre altres.

El pròxim dissabte 5 d’abril a l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi es celebrarà la XIII Jornada de Sociolingüística, una cita ja consolidada a la capital de l’Alcoià. Enguany el tema central de la jornada serà 'La planificació lingüística a Espanya i Europa. XXV anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià'. Es comptarà, entre altres, amb el sociòleg Rafael L. Ninyoles i amb l’actuació del conta contes Llorenç Giménez.

La Universitat Politècnica de València, juntament amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Institut d'Estudis Catalans (Delegació d'Alacant), la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor d'Alcoi són de nou els organitzadors de la XIII edició d’esta jornada sobre sociolingüística. També compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi.

La jornada s'iniciarà amb les ponències del sociòleg Rafael L. Ninyoles, autor de llibres com “Estructura Social i Política Lingüística” o “Conflicte Lingüístic Valencià”. També hi participarà Lluís Aguiló membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i tots dos parlaran sobre la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.
Posteriorment, tindrà lloc una taula redona, en què es parlarà de la situació jurídica i les mesures de foment de l'ús en diverses comunitats autònomes amb llengua pròpia. En aquesta taula participaran Rafael L. Ninyoles; Joan Melià, de la Universitat de les Illes Balears; Paula Casares, de la Universitat Pública de Navarra, i María Pilar García Negro, de la Universitat de la Corunya.
Després del dinar a la vesprada, Miquel Strubell, de la Universitat Oberta de Catalunya, parlarà sobre el multilingüisme a Europa.

La jornada finalitzarà amb l’actuació del contacontes Llorenç Giménez amb una activitat ludicoreflexiva sobre la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

Els actes d’esta XIII edició de la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi tindran lloc a la Sala de Graus Roberto García Payà a l’Edifici Carbonell de l’EPSA.
Els interessats han de saber que cal inscriure’s a través de la web: http://www.cfp.upv.es/cfp-posei2-web/inicio/curso_datos.jsp?idioma=es&cid=17429& i que la inscripció té un cost de 25 €, que inclouen la matrícula, la documentació, el certificat d'assistència, l’esmorzar i el dinar.

Per a més informació:
Universitat Politècnica de València Campus d'Alcoi
Àrea de Promoció i Normalització Lingüística
Centre de Formació Permanent 96 652 84 84 - cfpalcoi@cfp.upv.es

Inscripció:Matrícula en línia

No hay comentarios: