lunes, 16 de noviembre de 2009

VerdCel ultima els detalls del seu pròxim treball dedicat a Raimon




El nou treball del grup alcoià inclou un llibre de còmic, un CD i un curtmetratge. La pre-estrena serà el pròxim divendres 20 de novembre a la Casa Elizalde de Barcelona. L’espectacle complet està previst que s’estrene el pròxim mes de febrer

El nou treball de VerdCel ja té nom i data per a escoltar-lo. Es dirà ‘Petjades. VerdCel canta Raimon’ i es pre-estrenarà el pròxim divendres, 20 de novembre a la Casa Eliczalde de Barcelona.
Una vegada més el treball de VerdCel no es resumeix a un recull de cançons en un disc compacte, sinó que el que preparen ara integra un CD amb les versions de cançons de Raimon, un llibre de còmic i un DVD amb un curtmetratge i diversos documentals. De manera que les seues actuacions no es queden només en un recital de cançons sinó que inclouen un espectacle ben complet.
El dia 20 de novembre, divendres a les 20:30h a la Casa Elizalde de Barcelona (http://www.casaelizalde.com/) , VerdCel farà la pre-eStrena d’aquest nou treball, on es podran escoltar per primera vegada aquestes cançons que han ‘verdsionat’. La estrena oficial de l’espectacle complet es calcula que siga per al pròxim mes de febrer.
TRIBUT A RAIMON
Feia temps que VerdCel volia fer un treball amb l’obra de Raimon i aquesta és la raó principal que els ha portat a crear aquest espectacle. Per a VerdCel el cantautor de Xàtiva és molt especial ja que és el primer que van escoltar en català i els ha acompanyat fins ara amb la seua “força i claretat”, com expliquen ells mateixos.
A més a més, enguany se celebren 50 anys de la Nova Cançó i d’Al Vent i consideren que aquesta és una manera de reconéixer la seua gran aportació a la música en valencià.
TREBALL INTEGRAL
Quan es plantegen aquest projecte, el que pretenen VerdCel no és fer un treball biogràfic, cronològic, objectiu sinó que volen fer una ‘recreació’ fer una obra a partir de l’obra i per això aquest nou treball no és només un recull de cançons.
Els components de VerdCel expliquen així la gènesi del treball: “a mesura que ens endinsem i feta la tria, creem aquest univers a partir del guió del curt, que ve a ser una memòria de tot plegat, de tot el treball. I clar, la vida i obra més objectiva vindran a reflectir-se en els dos documentals que incloem i en el propi còmic, que és la columna vertebral del producte que estem creant (inclosos CD i DVD) i alhora articularà tots els continguts (té relació amb el curt i per ell mateix reflectirà els punts més importants de la vida i carrera de l’artista, alhora que ens ho contarà en una mena de relat ficció, propi dels contes). Per tant en l’intent de fer un tribut a la nostra manera de fer, el que sabem/volem fer, i que tinga un aspecte el més complert segons les nostres possibilitats i capacitats:Cd: el món de Raimon al cel dels VerdCel (reCreació)Dvd: Curtmetratge (també el món de Raimon al cel dels VerdCel (reCreació) +documentals (Vida i obra objectiva)Còmic (Vida i alguns punts emblemàtics de la seua carrera)”
L’Espectacle ‘Petjades. VerdCel canta Raimon’ inclou dos documentals inèdits fets a l’època: ‘D’un temps d’un País’ del realitzador Llorenç Soler i ‘Raimon’65/ Som’, de Carles Duran. En el DVD a més s’inclourà un curtmetratge dirigit per Octavi Masià i Daniel Olmo i amb guió de Alfons Olmo.
Del disseny del llibre de còmic i les il·lustracions se n’han encarregat Daniel Olmo.
VERDSIONS
El grup alcoià defineix que el que han fet en aquest treball són ‘verdsions’ és a dir que VerdCel ha actualitzat cançons de Raimon i les ha fet d’ací i d’ara amb una manera pròpia d’entendre la música i d’interpretar les peces genuïnes del veterà cantautor. Les cançons de Raimon han estat portades a un altre terreny, en unes coordenades més actuals i amb una empremta i aroma pròpies de VerdCel.

Més informació. al tel. 600 505 700

verdcel@gmail.com

www.verdcel.com - (ací podeu seguir el procés del seu treball dia a dia)
www.myspace.com/verdcel

No hay comentarios: