El cantant i autor català Joan Manuel Serrat serà l’encarregat d’acompanyar els cantants i grups finalistes de la III Edició dels Premis de Música en Valencià Ovidi Montllor. La gal·la se celebra el proper DIMARTS, 17 de Juny, a les 22.30 al Paranimf de la Universitat Politècnica de València [al campus de Vera]. Serrat rebrà un guardó en reconeixement a tota la seua trajectòria artística.
En roda de premsa simultània en Alcoi i València, els organitzadors de la III Edició dels Premis Ovidi Montllor de Música, han anunciat qui són els finalistes de la “collita” de 2007, així com els detalls de la gal·la d’entrega dels guardons. La gal·la se celebra el proper Dimarts, 17 de Juny, al Paranimf de la Universitat politècnica de València [al campus de Vera]. La novetat més destacada d’enguany és la presència del cantant i autor català Joan Manuel Serrat, a qui se li farà entrega d’un guardó en reconeixement a tota la seua trajectòria artística. El COM i la UPV, a través del Servei de Normalització Lingüística, han treballat per a enllestir una nit, en la que es premia la música feta ací i en valencià. La gal·la estarà amenitzada per l’artista i monologuista valencià Héctor Arnau i presentada per Núria Cadenes i Alfons Cervera.
Cal destacar que el guardó que es farà entrega als guanyadors i guanyadores és obra del reconegut artista alcoià Antoni Miró. Miró, qui va ser amic personal d’Ovidi Montllor, ha volgut així col·laborar amb els premis, que a poc a poc van consolidant-se com una referència destacada dins el panorama valencià i de la música feta en català. Els guardons destaquen en la present edició per ser tots ells diferents.
En total s’han presentat 70 propostes amb un alt nivell totes elles, el que denota, tal i com s’ha destacat, “el bon estat de salut de la música feta en català al País Valencià”. Cal recordar que la majoria d’aquestos grups i cantants toquen a la resta de l’Estat i que és, precisament, al País Valencià, on menys presència tenen. Des d’aquest punt de vista, “els premis són un reconeixement a estos artistes i grups qui, tot i l’escàs recolzament per part de les institucions públiques valencianes, treballen per una de les manifestacions culturals més importants de qualsevol societat”. Des d’Escola Valenciana d’ha denunciat, en aquest sentit, “l’incompliment sistemàtic de la Llei d’Ús del Valencià, que ja ha complit 25 anys de vigència” i s’ha demanat que la música feta ací, en valencià, “tinga una major presència en els mitjans de comunicació autòctons”. De les categories s’ha de destacar que els premis especials SGAE i Escola Valenciana premien maquetes originals.
Cal destacar que el Jurat, compost per; Eduard Guillot, Gemma Pasqual, Joan Cerveró, Josep Vicent Frechina i Juanma Játiva no té cap vinculació amb l’organització dels premis, fet que garanteix la seua independència i rigor a l’hora de designar els finalistes. Les categories dels premis recorren un ample ventall d’estils musicals. Enguany, el jurat ha decidit nomenar finalistes en les diferents categories als següents grups, cantants i intèrprets en valencià:
FINALISTES
Millor disc de cançó d'autor
Clara Andrés - Dies i dies
Pau Alabajos - Teoria del Caos
Remigi Palmero - Sense comentaris
Millor disc de folk
Carraixet – Guspira
Dani Miquel – Triquilisó
Miquel Gil – Eixos
Millor disc de pop-rock
121 dB – Equilàter
Orxata Sound System – 1.0
Inòpia - Les quatre estacions de l'arròs
Millors arranjaments i orquestació
Clara Andrés - Dies i dies
Dani Miquel – Triquilisó
Miquel Gil – Eixos
Millor cançó
Clara Andrés - "Dies i dies" (Dies i dies)
Miquel Gil - "Fil de vint" (Eixos)
La Gossa Sorda - "Camals mullats" (Saó)
Millor lletra
Lluís Vicent - "Dos cors" (Consciència urgent)
Miquel Gil - "Dels teus ulls" de Feliu Ventura (Eixos)
Remigi Palmero - "He de seguir" (Sense comentaris)
Premi SGAE
Si+noNeuròticsTxitxarra Railway
Premi Escola Valenciana
Si+noNeuròtics
La Sonora del Maurà.
Per a més informació: - Telf. 650889266 [pregunta per Pau]
www.musicaenvalencia.org
No hay comentarios:
Publicar un comentario