miércoles, 18 de junio de 2008

LLIURATS ELS PREMIS OVIDI MONTLLOR 2008






Els Premis Ovidi Montllor de Música en valencià de 2008 ja tenen propietaris. La gal·la d’entrega dels guardons, celebrada al Paranimf de la Universitat Politècnica de València, va transcórrer en un ambient festiu. Joan Manuel Serrat i Ca Revolta han sigut reconeguts per l’organització per la seua trajectòria artística i pel suport a la música en valencià, respectivament.

Els Premis
Els guanyadors i guanyadores dels Premis Ovidi Montllor de Música de 2008 reberen anit el seu guardó durant la gal·la celebrada al Paranimf de la Universitat Politècnica de València. S’ha destacat per part de tots l’alt nivell de les 70 propostes musicals de la present edició, de entre les que el Jurat, integrat per Eduard Guillot, Gemma Pasqual, Joan Cerveró, Josep Vicent Frechina i Juanma Játiva, va decidir premiar les que millor representaven l’esperit de cada categoria.

D’aquesta forma, Clara Andrés va ser la guanyadora de dos dels premis, en les categories de Millor Cançó i Millors Arranjaments i Orquestració, amb el seu treball Dies i Dies, convertint-se en una de les protagonistes indiscutibles de la nit. Remigi Palmero va ser distingit amb el premi a Millor Lletra per He de seguir, del seu treball Sense comentaris. Tot i això, els premis en les diferents categories de disc van recaure sobre: Miquel Gil, premiat per Eixos amb el Millor Disc de Folk. Pau Alabajos amb Teoria del Caos, va rebre la distinció a Millor Disc de Cançó d'Autor. Finalment, Orxata Sound System rebia el premi a Millor Disc de Pop-Rock pel seu treball 1.0.

Serrat i els reconeixements
Enguany, el Col·lectiu de Cantants i Músics en Valencià [COM] va decidir atorgar un premi de reconeixement a la Trajectòria Artístia a Joan Manuel Serrat. Serrat va declarar “estar emocionat amb el premi que porta el nom d’un gran amic”, destacant que “València és una terra que et fa sentir part d’ella”. El moment d’entrega del guardó a Serrat va se un dels moments més emotius de la vetllada. Una vetllada, però, que també va servir per a retre un sentit homenatge per part dels presents a dos figures de la cultura i identitats valencianes recentment desapareguts, Josep Vicent Marqués i Gonçal Anaya.

En l’apartat dels reconeixements, la sala Ca Revolta de València va ser distingida amb un guardó pel seu suport decidit a la música feta en valencià. Darrerament, en l’apartat de millors maquetes, Si+no va rebre el premi atorgat per la SGAE i Neuròtics la distinció atorgada per Escola Valenciana. Per la seua banda, se li va fer entrega a Bakanal del premi decidit per votació popular dels lectors de L’Avanç.

La gal·la
La gal·la va estar conduïda per Núria Cadenes i Alfons Cervera. La nit va estar amenitzada per les satíriques crítiques i paròdies de l’artista i monologuista Héctor Arnau, a mesura que anava avançant l’entrega dels premis. Cal destacar que el guardó què es va fer entrega és obra del reconegut artista alcoià Antoni Miró. Miró, amic personal d’Ovidi Montllor, va cedir aquesta part de la seua obra col·laborant així un any més en l’edició dels premis. Durant el discurs final de cloenda, Manuel Miralles, President del COM, va agrair la participació de els entitats i empreses que feren possible la gal·la, especialment la UPV. Així mateix, va haver paraules de reconeixement per al jurat, els presentadors, els participants i guanyadors i guanyadores i les persones que directament o indirecta havien participat en l’edició de 2008.

Relació Final de Guanyadors i Guanyadores



MILLORS DISCOS
Millor disc de folk


*Miquel Gil - Eixos
Millor disc de cançó d'autor


*Pau Alabajos - Teoria del Caos
Millor disc de pop-rock


*Orxata Sound System - 1.0



MILLOR CANÇÓ, LLETRA, ARRANJAMENTS I MAQUETES
Millor cançó


*Clara Andrés - "Dies i dies" (Dies i dies)
Millor lletra


*Remigi Palmero - "He de seguir" (Sense comentaris)
Millors arranjaments i orquestració
*Clara Andrés - Dies i dies
Premi SGAE


*Si+no
Premi Escola Valenciana


*Neuròtics



RECONEIXEMENTS


Premi Ovidi Montllor 2008 a la trajectòria artística
*Joan Manuel Serrat
Premi Ovidi Montllor 2008 al suport a la música en valencià
*Ca Revolta

PREMI MUIXARANGA
Atorgat per votació popular del públic lector de L’Avanç
*Bakanal

Per a més informació: - Telf. 650889266 [pregunta per Pau]
www.musicaenvalencia.org

No hay comentarios: