viernes, 10 de octubre de 2008

200 persones omplin el Teatre Principal d’Alcoi en l’estrena de Sàmara



Al voltant d’unes 200 persones ompliren en la vespra/nit el Teatre Principal d’Alcoi durant la presentació de Sàmara, l’últim treball discogràfic dels alcoians VerdCel. La intensa pluja que va caure durant tota la vesprada no va fer desistir els espectadors, que vibraren d’un espectacle de dues hores de duració.
L’oratge no podia ser menys propici. La trompada d’aigua que havia caigut durant tota la vesprada a la ciutat i bona part del territori feia presagiar una baixada d’assistència a la presentació de Sàmara, el darrer treball dels VerdCel i el tercer de la seua discografia. Al voltant de 200 persones ompliren el Teatre Principal d’Alcoi, que durant 2 hores es va convertir en un espai per a la música, la cultura i la reivindicació.

En la seua intervenció, el periodista Vicent Sanchis emmarcava la cita dins el context del 9 d’Octubre. El director del diari Avuí va destacar com aquesta data ha anat perdent importància en el calendari del conjunt de la societat valenciana i va destacar com l’any 1977 “la celebració d’aquest dia s’anomenà ‘Diada Nacional del País Valencià’. En 2008 seria impensable utilitzar aquest nom”. Tot i això, Sanchis en va destacar l’existència d’una xàrcia social viva, que resisteix a tots els canvis.

Per la seua banda, l’alcoiana Isabel-Clara Simó, que va ser llargament aplaudida per l’auditori, va rememorar algunes anècdotes de la seua infància en Alcoi i va destacar el caràcter “treballador i sacrificat dels alcoians”. En la seua intervenció l’escriptora d’Alcoi destacava com han canviat les formes de fer i ser de les generacions, especialment de dones. “Les ‘bambuneres’, potser sense saber-ho, es van convertir en les primeres feministes, ja que amb les seues cançons criticaven una societat en la que no tenien una cabuda plena”.
Aquestes intervencions van precedir la presentació, pròpiament, de Sàmara. El projecte pren com a punt de partida les vivències d’una dona de 90 anys que ha tingut una vida intensa i carregada de treball i sacrifici. En aquest sentit, el disc pren com a referència el simbolisme de la sàmara, la llavor que vola fins un lloc on arrela, però sense perdre l’essència del seu origen. L’actor Juli Cantó va prestar la seua veu en directe en la lectura de textos i va compartir escenari amb el grup.

Durant una hora i mitja, VerdCel va interpretar una bona part de les cançons contingudes al llibre-disc que el grup ha editat juntament amb el treball. En ell es recullen no només les cançons, sinó també els vídeos del realitzador alcoià Octavi Masià.

AGENDA IMMEDIATA:
dis 18 oct '08 Sant Joan de Mediona (Alt Penedès)
div 31 oct '08 Cocentaina
dis 1 nov '08 Sant Pere de Ribes (Garraf)
dij 13 nov '08 Onda (La Plana Baixa)
div 14 nov '08 Alcoi (amb Miquel Gil, Feliu Ventura Arthur Caravan i Pau Alabajos)
dij 20 nov '08 València (OCCC)
diu 14 des '08 Castalla (Foia de Castalla)
Més info. 639676318 o 600 505 700
www.verdcel.com - www.myspace.com/verdcel

No hay comentarios: