lunes, 4 de mayo de 2009

El Campus d’Alcoi celebra amb diverses activitats culturals la “Setmana 25 d’abril per la llengua”



El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València acull des del 5 al 8 de maig un conjunt d’activitats culturals i d’oci que s’emmarquen dins de la “Setmana 25 d’abril per la llengua” que organitza conjuntament amb els campus de València i Gandia. Aquesta iniciativa naix amb l’objectiu de fomentar i promocionar l’ús del valencià tant en l’àmbit universitari com en l’àmbit local de la ciutat d’Alcoi.

Per a Josep Molina, tècnic de l’àrea d’Informació i Promoció Lingüística del Campus d’Alcoi, aquesta és una “excel•lent oportunitat” per tal d’acostar la llengua a la ciutadania i així “travessar les fronteres de l’àmbit acadèmic”. Molina ha destacat d’entre les activitats el cicle de Cinema en Valencià, que tindrà una projecció durant aquesta setmana i que enguany ha vist incrementat el nombre de pel•lícules programades.

La difusió dels grups de música en valencià és un dels puntals d’aquesta iniciativa i per això entre els actes programats en Alcoi s’hi inclouen els concerts de dos grups que fan música en la nostra llengua; per una banda dijous actuaran Sènior i El Cor Brutal al Centre Cultural i per l’altra el grup ontinyentí Gàtaca presentarà el seu nou disc al Pub Hobby d’Alcoi.

En la presentació de la “Setmana 25 d’abril per la llengua” al Campus d’Alcoi s’han donat a conèixer les activitats en les quals participa la Universitat Sènior, que enguany per primera vegada s’han incorporat a la organització d’aquesta iniciativa. Entre elles es troben la lectura col•lectiva de poesia d’autors catalans i valencians que tindrà lloc dimarts 5 de maig a la Sala de Graus Enrique Ballestero de l’Edifici Ferrándiz i la conferència a càrrec de Paco Bernàcer, llicenciat en Filologia Romànica, que parlarà sobre la “vida i passió de Joan Gil-Albert”; aquesta activitat tindrà lloc dijous a les 18 hores al mateix lloc. Giorgina Blanes, subdirectora d’alumnat i coordinadora de la Universitat Sénior, ha explicat que han estat els mateixos alumnes els que s’han volgut incorporar a aquesta iniciativa de foment per la llengua amb la proposta d’aquestes activitats.

Destacar també la degustació de menjars i begudes típics de la Safor que es farà divendres en la plaça de Ferrándiz i Carbonell amb l’ambientació de la Cercavila a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters “La Degollà”.

A continuació adjuntem la programació de les activitats i una foto de la presentació.

No hay comentarios: