viernes, 8 de mayo de 2009

El Campus d’Alcoi culmina amb èxit la “Setmana 25 d’abril per la Llengua”





El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València ha acollit durant tota aquesta setmana, del 5 al 8 de maig, la “Setmana 25 d’abril per la llengua” que organitza conjuntament amb els Campus de València i Gandia. Josep Molina, tècnic de l’àrea d’Informació i Promoció Lingüística del Campus d’Alcoi, fa un balanç molt positiu d’aquesta iniciativa que serveix per “apropar el valencià tant als estudiants com a la ciutadania en general”. Així, Molina considera que s’han acomplert els objectius inicials de l’organització.

La setmana va començar amb la lectura col·lectiva de poesia sobre autors valencians i catalans a càrrec de la Universitat Sénior. La projecció de la pel·lícula “City of Ember” dins el Cicle de Cinema en Valencià ha acostat els estudiants al setè art en la nostra llengua i Paco Bernàcer ha parlat els alumnes de la Universitat Sénior de l’autor Joan Gil Albert.

La promoció de la música en valencià no s’ha quedat fora d’aquesta iniciativa, bona mostra d’això és l’actuació de Sènior i El Cor Brutal en el Centre Cultural ahir dijous o l’actuació del grup ontinyentí Gàtaca al Hobby d’Alcoi que tancarà esta nit la programació d’activitats.

Aquest matí, a més, la plaça Ferrándiz i Carbonell ha acollit una degustació de menjars i begudes típics de la Safor i els universitaris han pogut provar de primera mà les delícies d’aquesta comarca, amenitzats pel Grup de Dolçainers i Tabaleters “La Degollà”.

No hay comentarios: