viernes, 15 de mayo de 2009

Els ex treballadors de les fàbriques tèxtils de Carbonell i Ferrándiz visiten el Campus d’Alcoi

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València ha organitzat un encontre amb els treballadors de les antigues fàbriques tèxtils de Carbonell i Ferrándiz per a demà dissabte, 16 de maig, a partir de les 12’30 hores. Aquesta trobada consistirà en una visita guiada per les instal·lacions del centre universitari i en un dinar de germanor per al qual hi ha més de 160 persones confirmades.

Aquesta iniciativa va nàixer de la curiositat que tenien els mateixos treballadors per saber en què s’havia convertit el que va ser el seu lloc de treball. “El que ells no sabien és que hi ha companys seus que ara estudien en la Universitat Senior, i aquestos seran els que els guiaran en la visita”, ha explicat Georgina Blanes, subdirectora d’Alumnat i coordinadora de la Universitat Senior. Per tant, serà una alumna d’aquesta universitat, Mari Carmen Linares, l’encarregada de mostrar als seus ex companys el que són ara els edificis de Ferrándiz i Carbonell.

Mari Carmen Linares va ser durant 10 anys treballadora de la fàbrica tèxtil de Carbonell però la seua vida ha estat permanentment lligada a aquest edifici. Sa mare ja hi treballava i després de passar tota la seua infància en els corredors de la fàbrica hi va treballar anys més tard, i a més, ara hi estudia. “Jo els puc ensenyar cada racó d’aquest edifici perquè me’ls conec millor que si fora ma casa”, explica Linares. De ben segur que els que van ser treballadors en Carbonell i Ferrándiz quedaran impactats de comprovar com han quedat els edificis. Linares explica que es quedaran realment impactats en veure la biblioteca, “en aquesta part no hi havia res, era tot teulada i ara s’ha convertit en una biblioteca molt gran i molt bonica”.

Georgina Blanes ha explicat que per a l’ocasió obriran la biblioteca i la sala d’informàtica per tal que puguen conéixer totes les instal·lacions del Campus d’Alcoi.

El dinar de Germanor serà a partir de les 14 hores en la cafeteria de l’edifici Carbonell.

No hay comentarios: