jueves, 5 de febrero de 2009

Arranca la segona fase del Circuit de Música en Valencià So de Sons



so de sons Després de l’èxit de la primera tanda de concert que va reunir més de 4.000 assistents, amb el mes de febrer arranca una nova fase de So de sons, el Circuit de Música en Valencià (CMV). La nova etapa començarà amb un concert del grup alcoià Arthur Caravan, que actuarà al Paranimf de la Universitat Politècnica de València (UPV) el pròxim dijous 19 de febrer i es tancarà l’1 d’octubre amb l’actuació de Batà al Col·legi Major Lluís Vives de València.

En aquesta segona part del CMV hi participen, com en la primera, un total de 8 grups valencians que fan música en valencià. Mentre que l’etapa que va acabar el 3 de gener estava dirigida a les sales privades, els concerts que ara comencen tindran lloc als espais de les entitats col·laboradores. A la UPV hi haurà 4 concerts (2 a València, 1 a Alcoi i 1 a Gandia), a la Universitat de València (UV) hi haurà 4 concerts al Lluís Vives, es faran concerts a 10 instituts del País Valencià gràcies a la col·laboració d’Escola Valenciana, als espais d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es faran dos concerts i hi haurà una actuació a l’espai de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

Un total de 16 concerts tancaran aquesta primera edició de So de Sons, una edició que ha destacat per la gran assistència de la primera tanda i que com s’ha destacat des del Col·lectiu de Cantants i Músics en Valencià Ovidi Montllor [responsables de l’organització] “confirma la solidesa de la iniciativa i l’encert de planificar un circuit que, de manera normalitzada, plantege escoltar música en directe feta en valencià”.

CMVEl nou Circuit de Música en Valencià proporciona als grups una programació d’actuacions estables i que els permetrà donar a conéixer la seua música. Fa aproximadament dos anys que el Col•lectiu de Cantants i Músics en Valencià [COM] comença a treballar en el projecte, principalment buscant finançament.

La finalitat del circuit és, bàsicament, cobrir un buit que existeix en la programació de música en català a les sales privades i d’aquesta manera complementar altres iniciatives com la gira de la FEV, més dirigida a espais oberts. També el fet de consolidar un circuit de música al País Valencià, com altres que ja estan funcionant a altres àmbits (ASSAC a nivell de Catalunya e INJUVE a nivell estat espanyol).

El CMV ha comptat amb una sèrie de sales estables als espais de Castelló, València, Alacant. Les sales Matisse a València, Salatal a Vila – Real, Karisma a Santa Pola, Stereo a Alacant i Durango a Meliana. Així mateix, gràcies a la col•laboració amb les universitats públiques valencianes i Escola Valenciana, també hi haurà concerts a diferents centres educatius localitzats per tota la geografia valenciana, en aquesta segona fase.

Els grups d’aquesta primera edició de So de Sons van estar triats pels periodistes especialitzats Josep Vicent Frechina, Vicent Xavier Contrí i Pau Grau i són els següents:- 121db
- Arthur Caravan
- Pau Alabajos
- Quamlibet
- Rapsodes
- VerdCel
amb dos grups de reserva, que també prenen part circuit
- Batà
- Lilit i Dionís

GRAELLA DE CONCERTS
19 de febrer: Arthur Caravan (Paranimf UPV València)
26 de febrer: 121DB (Lluís Vives)
12 de març: Qualimbet (Aula Magna UPV Gandia)
16 de març: Pau Alabajos (IES Marxadella Torrent)
17 de març: Rapsodes (IES Pou Clar Ontinyent) i Lilit i Dionis (IES Xebic Ondara)
26 de març: Arthur Caravan (Lluís Vives) i VerdCel (Teatre Principal Alcoi)
8 d’abril: Rapsodes (IES Sant Mateu)
23 d’abril: Qualimbet (Edifici Nexus València)
30 d’abril: Pau Alabajos (Lluís Vives)
29 de maig: Rapsodes (Sant Vicent)
19 de juny: 121 DB (IES Guillem Alcalà Pobla de Farnals) i VerdCel (Benilloba)
25 de juny: Pau Alabajos (IES Berenguer, Catarroja)
1 d’octubre: Batà (Lluís Vives).

Més informació: - Telf. 669963198

No hay comentarios: