lunes, 23 de febrero de 2009

El Col·legi Major Lluís Vives acull dijous el concert del grup valencià 121 dB





El segon concert de la segona fase del Circuit de Música en Valencià, So de sons, té com a protagonista el grup 121 dB i serà el pròxim dijous, 26 de febrer, a les 20 hores a la Sala Muntaner del Col·legi Lluís Vives de València.

121 dB (cent vint-i-un decibels) va nàixer a la ciutat de València l’any 2004 però no va ser fins a l’octubre de 2005 que presentaren la seua primera maqueta “Somnis Rebels”, seguida en la tardor de 2006 per l’EP “Canvis i conseqüències”. Al circuit So de sons presenten el seu primer disc “Equilàter”, un disc urbà, “de frustració amb la ciutat-món que ens acull”, com el defineixen ells mateixos.

Després de l’èxit d’Arthur Caravan al Paranimf de la UPV, aquest és el segon concert d’aquesta nova etapa de So de sons, però encara queden més concerts. Els pròxims: Qualimbet el dia 12 de març a Gandia i Pau Alabajos el 16 de març a l’IES Marxadella de Torrent. I és que, després de l’èxit de la primera tanda de concerts que va reunir més de 4.000 assistents, la nova fase arranca amb força.

En aquesta segona part del CMV hi participen, com en la primera, un total de 8 grups valencians que fan música en valencià. Mentre que l’etapa que va acabar el 3 de gener estava dirigida a les sales privades, els concerts que ara comencen tindran lloc als espais de les entitats col·laboradores. A la UPV hi haurà 4 concerts (2 a València, 1 a Alcoi i 1 a Gandia), a la Universitat de València (UV) hi haurà 4 concerts al Lluís Vives, es faran concerts a 10 instituts del País Valencià gràcies a la col·laboració d’Escola Valenciana, als espais d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es faran dos concerts i hi haurà una actuació a l’espai de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

Un total de 16 concerts tancaran aquesta primera edició de So de Sons, una edició que ha destacat per la gran assistència de la primera tanda i que com s’ha destacat des del Col·lectiu de Cantants i Músics en Valencià Ovidi Montllor [responsables de l’organització] “confirma la solidesa de la iniciativa i l’encert de planificar un circuit que, de manera normalitzada, plantege escoltar música en directe feta en valencià”.

CMVEl Circuit de Música en Valencià proporciona als grups una programació d’actuacions estables i que els permetrà donar a conéixer la seua música. Fa aproximadament dos anys que el Col•lectiu de Cantants i Músics en Valencià [COM] comença a treballar en el projecte, principalment buscant finançament.

La finalitat del circuit és, bàsicament, cobrir un buit que existeix en la programació de música en català a les sales privades i d’aquesta manera complementar altres iniciatives com la gira de la FEV, més dirigida a espais oberts. També el fet de consolidar un circuit de música al País Valencià, com altres que ja estan funcionant a altres àmbits (ASSAC a nivell de Catalunya e INJUVE a nivell estat espanyol).
El CMV ha comptat amb una sèrie de sales estables als espais de Castelló, València, Alacant. Les sales Matisse a València, Salatal a Vila – Real, Karisma a Santa Pola, Stereo a Alacant i Durango a Meliana. Així mateix, gràcies a la col•laboració amb les universitats públiques valencianes i Escola Valenciana, també hi haurà concerts a diferents centres educatius localitzats per tota la geografia valenciana, en aquesta segona fase.

Els grups d’aquesta primera edició de So de Sons van estar triats pels periodistes especialitzats Josep Vicent Frechina, Vicent Xavier Contrí i Pau Grau i són els següents:- 121db- Arthur Caravan- Pau Alabajos- Quamlibet- Rapsodes- VerdCelamb dos grups de reserva, que també prenen part circuit- Batà- Lilit i Dionís

Pròxim concerts:
19 de febrer: Arthur Caravan (Paranimf UPV València)
26 de febrer: 121DB (Lluís Vives)
12 de març: Qualimbet (Aula Magna UPV Gandia)
16 de març: Pau Alabajos (IES Marxadella Torrent)
17 de març: Rapsodes (IES Pou Clar Ontinyent) i Lilit i Dionis (IES Xebic Ondara)
26 de març: Arthur Caravan (Lluís Vives) i VerdCel (Teatre Principal Alcoi)
8 d’abril: Rapsodes (IES Sant Mateu)
23 d’abril: Qualimbet (Edifici Nexus València)
30 d’abril: Pau Alabajos (Lluís Vives)
29 de maig: Rapsodes (Sant Vicent)
19 de juny: 121 DB (IES Guillem Alcalà Pobla de Farnals) i VerdCel (Benilloba)
25 de juny: Pau Alabajos (IES Berenguer, Catarroja)
1 d’octubre: Batà (Lluís Vives)


La graella definitiva amb la programació final es pot consultar a la web del circuit http://www.circuitdemusicavalencia.com/


Més informació: - Telf. 669963198
i: http://www.circuitdemusicavalencia.com/

No hay comentarios: