martes, 17 de febrero de 2009

“ELS PROFESSIONALS DE LA PASTANAGA” ESTRENEN TEATRE AL CEIP RAFAEL JUAN VIDAL D’ONTINYENT



Ontinyent 17 de febrer de 2009

* És una iniciativa que ha treballat el teatre de forma global des de les diferents vessants durant tot un trimestre i s’ha integrat en el quefer diari de l’escola

* Durant dues setmanes l’escola ha estat ambientada al voltant del món de Peter Pan i els xiquets i xiquetes del centre han estat immersors en el món del “no mai més”.

* El col·legi té un 50% d’alumnat amb diferents procedències de quasi una desena de nacionalitats diferents. Aquesta iniciativa també pretén fomentar la convivència.


informació
La imaginació i la creativitat desplegada per l’alumnat i el professorat de Ceip “Rafael Juan Vidal” d’Ontinyent ha fet que durant dues setmanes l’escola haja cregut viure en el món del “no mai més”, el món de Peter Pan.

Els xiquets i xiquetes del Rafael Juan Vidal han assistir a l’estrena de l’obra de teatre “Peter Pan”. Aquesta obra d’ombres ha estat adaptada i interpretada per un grup d’actors i actrius novells de 5é de Primària del mateix centre d’Ontinyent.

L’espectacle ha estat tot un èxit i l’han pogut gaudir tots els xiquets i xiquetes de l’escola així com també els pares i mares en una sessió extraordinària.

El teatre ha estat un treball des de diverses àrees. Durant tres mesos s’ha treballat per grups, un dels grups s’ha encarregat d’elaborar els diàlegs i la interpretació, altre la música en directe i un tercer grup ha realitzat els decorats i la publicitat. Un treball global fet amb molta il·lusió que ha aconseguit ambientar tot el centre al voltant del teatre.

Aquest projecte és un dels resultats del programa de formació en centres que s’està duent a terme al col·legi per part del professorat. La finalitat d’aquesta activitat ha estat doble: d’una banda, els xiquets i xiquetes es diverteixen i per l’altra, coneixen de primera mà el que significa anar al teatre. Cada xiquet i xiqueta portava la seua entrada per entregar-la en taquilla on els acomodador els conduïen a les butaques numerades.

Una experiència preciosa que fa el procés d’ensenyament-aprenentatge més motivant i el dia a dia més alegre. De segur que cap xiquet ho oblidarà.

No hay comentarios: