miércoles, 18 de marzo de 2009

El Campus d’Alcoi organitza la XIV Jornada de Sociolingüística el pròxim 4 d’abril

Xavi Castillo actuarà en la cloenda al Teatre Principal

El Campus d’Alcoi organitza la XIV Jornada de Sociolingüística el pròxim 4 d’abril

S’analitzarà la transmissió intergeneracional del valencià i a integració lingüística de la immigració


El Campus d’Alcoi organitza un any més la Jornada de Sociolingüística que enguany compleix la seua catorzena edició. Aquesta iniciativa tindrà lloc el pròxim 4 d’abril en el saló de Graus Roberto Garcia Payá de l’edifici Carbonell.

Els objectius d’aquesta edició passen per analitzar dos aspectes claus de la llengua, com ho són la transmissió intergeneracional del valencià i la integració lingüística de la immigració. Aquestes reflexions es faran a través de taules rodones, conferències i tallers que duraran des de les 9 del matí fins a les 8 de la vesprada. La jornada es tancarà amb una cloenda ludico-reflexiva a càrrec de Xavi Castillo al teatre Principal d’Alcoi.

Les inscripcions ja es poden fer a través de la web www.cfp.upv.es o telefonant al Campus d’Alcoi (966528484) demanant per Ivan Ferrando. Els 25 euros que s’han de pagar per assistir-hi inclouen la matrícula, la documentació, el dinar, el certificat d’assistència i l’entrada a l’espectacle ‘Especial Pot de Plom’ de Xavi Castillo.

Les activitats començaran a les 9 hores amb la recepció i el lliurament de la documentació. A les 9’30 tindrà lloc la inauguració a càrrec de Joan Peiró, vicerector de Cultura de la Universitat Politècnica de València.

Pel matí es tractarà el primer dels objectius, la transmissió interngeneracional del valencià amb les intervencions de Brauli Montoya, de l’Institut d’Estudis Catalans i Universitat d’Alacant, Verònica Cantó, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ernest Querol, de la Universitat Oberta de Catalunya, Joan-Albert Villaverde, de la Universitat de les Illes Balears i Rafael Castelló, de la Universitat de València.

A partir de les 12’15 s’abordarà la integració lingüística de la immigració amb la participació de Empar Morelló, observadora i investigadora de la integració lingüística dels nous vinguts, Dariana Groza, Jaume Fullana i Vicent Moreno, de la Federació Escola Valenciana i Pere Mayans, de la Generalitat de Catalunya.

A partir de les 16’30 es presentarà el ‘Llibre blanc de l’ús del valencià’ i hi haurà un taller titulat ‘ Què transmetem quan parlem (o no) en valencià?’ a càrrec de Ferran Suay de la Universitat de València.

En el arxiu adjunt us adjuntem la programació completa i la fitxa d’inscripció.

No hay comentarios: