martes, 3 de marzo de 2009

VerdCel participa en la secció oficial dels Premis Tirant de l’audiovisual valencià

El XI Festival Internacional Premis Tirant de l’audiovisual valencià projecta dos treballs relacionats amb el darrer disc de VerdCel. El curt-documental “Sàmara” participa en la secció de Documentals i “Arbres, software i un te” en la secció de clips, els dos estan realitzats per Octavi Masià. Les projeccions són els dies 2 i 3 de març.
Dos treballs audiovisuals de VerdCel es projecten en l’onzena edició del Festival Internacional Premis Tirant de l’audiovisual valencià que organitza Levante-emv. “Sàmara” i “Arbres, software i un te” hi participen el la secció oficial de Documentals i en la de Clips. Tots dos han estat realitzats per Octavi Masià amb el propi grup i estan relacionats amb el darrer disc del grup alcoià, “Sàmara”.
Les projeccions dins del festival s’han fet dilluns 2 de març, a les 20 hores al Centre Cultural Octubre de València, el videoclip “Arbres, software i un te” i hui dimarts 3 de març, a les 18’15 en Ca Revolta, el documental “Sàmara”.
"Sàmara" és el curt-documental que VerdCel ha inclòs en el seu darrer treball discogràfic, amb una durada de gairebé mitja hora, imatges i música, i una entrevista a una dona gran (d'uns noranta anys); l’escenari està situat en un indret molt especial, un lloc entre muntanyes, d'un paisatge transformat per la industrialització i els processos històrics del segle XX; fets que es tradueixen en les vivències i prenen forma també en les arrugues d'aquesta dona treballador, representant de les tres generacions d'aquest segle passat, una dona que ho ha patit i viscut en primera persona .
"Arbres, software i un te" és el clip del primer dels senzills del disc Sàmara (llibre-cd-dvd). Com és habitual en els treballs de VerdCel, aquesta és una història - a mode audiovisual, literària i musical - que es conta a través de les cançons, el llibre que l'acompanya i el dvd (amb el curt, les video-projeccions -realitzades als directes- i el propi clip).En aquest cas “Arbres, software i un te” ens presenta al personatge que es retroba amb el poble que la vist nàixer i créixer, aquell qui torna i veu canviat el que ell considerava el paisatge viscut, la seua gent i els seus valors. Un personatge jove, amb ganes de mirar endavant sobretot amb un esperit molt clar: a partir de conèixer d’on ve, d’aprofundir en les pròpies arrels. Però com ell es troba entre aparents contradiccions (instal·lant programari al portàtil, amb un paisatge d’arbres al davant, mentre pren un te), el seu passat ja no és el que era, s’ha transformat i també té conegudes controvèrsies.Ell tanmateix procura no aferrar-se al passat, deslligar-se de les dependències i tendeix a destil·lar el que ha pogut aprendre de les experiències. Així vol percebre també el seu llar, conservar allò que valga la pena ser conservat, valorar els orígens, i amb una mirada ferma endavant; no molt més enllà del que li brinden els propis ulls, sense condicionar-se pel “futur”, sense nugar-se a les cadenes del passat. Aquestes són les dades - programacions - de les projeccions:DILLUNS 2 DE MARÇ Lloc: C. de Sant Ferran,12 València20.00 h. Secció Oficial. VideoclipARBRES, SOFTWARE i UN TE (Verdcel), d’Octavi Masià.
DIMARTS 3 DE MARÇ. Lloc: Ca Revolta. C.de Santa Teresa, 10 València18.15 h. Secció oficial. DocumentalSÀMARA de Octavi Masià i Verdcel. 27’
+ informació del festival audiovisual XI premis Tirant: http://www.premistirant.com/2009/index.php
Més info. 639676318 o 600 505 700
www.verdcel.com - www.myspace.com/verdcel

No hay comentarios: