jueves, 20 de noviembre de 2008

el Circuit de Música en Valencià arranca amb Batà i Arthur Caravan a la Matisse [València]



so de sons, el nou Circuit de Música en Valencià [CMV], comença a rodar. Hui s’han donat a conéixer en roda de premsa els darrers detalls d’aquesta iniciativa del Col•lectiu de Cantants i Músics en Valencià Ovidi Montllor. La primera tanda de concerts finalitzarà el proper 3 de gener.

so de sons ja té data d’inici: El pròxim dijous 20 de Novembre, a la Sala Matisse de València, Batà i Arthur Caravan seran els encarregats d’encetar aquesta iniciativa, en la que participen un total de 8 grups valencians que fan música en valencià.

CMV
el nou Circuit de Música en Valencià proporciona als grups una programació d’actuacions estables, que es donarà a conéixer prompte i que té previst que finalitze al mes de juny de 2009 i que els permetrà donar a conéixer la seua música. Fa aproximadament un any i mig que el Col•lectiu de Cantants i Músics en Valencià [COM] comença a treballar en el projecte, principalment buscant finançament. La finalitat del circuit és, bàsicament, cobrir un buit que existeix en la programació de música en català a les sales privades i d'aquesta manera complementar altres iniciatives com la gira de la FEV, més dirigida a espais oberts. També el fet de consolidar un circuit de música al País Valencià, com altres que ja estan funcionant a altres àmbits (ASSAC a nivell de Catalunya e INJUVE a nivell estat espanyol).

el CMV compta amb una sèrie de sales estables als espais de Castelló, València, Alacant. Les sales Matisse a València, Salatal a Vila – Real, Karisma a Santa Pola, Stereo a Alacant i Durango a Meliana. Així mateix, gràcies a la col•laboració amb les universitats públiques valencianes i Escola Valenciana, també hi haurà concerts a diferents centres educatius localitzats per tota la geografia valenciana.

Els concerts estan organitzats en dues tandes. 1ª TANDA: està dirigida totalment a les sales privades. Aquestos concerts en desenvoluparan fins el 3 de gener) 2ª TANDA: Concerts als espais de les entitats col•laboradores. UPV: hi haurà 4 concerts (2 a València, 1 a Alcoi, 1 a Gandia). UV (hi haurà 4 concerts al Lluís Vives de València). FEV (10 concerts a diferents instituts del PV), ACPV (2 concerts) i UJI (1 concert). En total, 34 concerts en el primer any de vida del circuit.

La selecció final de grups consta d’un total de 6, triats pels periodistes especialitzats Josep Vicent Frechina, Vicent Xavier Contrí i Pau Grau:

- 121db
- Arthur Caravan
- Pau Alabajos
- Quamlibet
- Rapsodes
- VerdCel

amb dos grups de reserva, que també prenen part circuit
- Batà
- Lilit i Dionís

Més informació: - Telf. 669963198

No hay comentarios: