sábado, 29 de noviembre de 2008

El CP Rafael Juan Vidal d’Ontinyent organitza la 1ª Setmana de Mobilitat Sostenible

* es tracta d’una iniciativa pionera als col•legis de la Vall d’Albaida, que forma part d’un projecte a nivell estatal.

* durant 5 dies els i les alumnes aprendran d’una forma participativa els avantatges d’utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu

* el col•legi té un 50% d’alumnat amb diferents procedències de quasi una desena de nacionalitats diferents. Aquesta iniciativa també pretén fomentar la convivència.


De l’1 al 5 de desembre al CEIP Rafael Juan Vidal d’Ontinyent està programada dur a terme la “1ª SETMANA DE MOBILITAT SOSTENIBLE”. Aquesta iniciativa és pionera entre els col•legis d’Ontinyent i la comarca i pretén convertir-se en una referència.

Es tracta del primer pas en un projecte d’àmbit estatal anomenat “Con bici al cole”, que aglutina altres centres del conjunt de l’Estat. L’experiència d’Ontinyent servirà de referència per a la resta de centres i per a les futures edicions de les jornades. L’objectiu últim del projecte és aconseguir que alumnes i professorat vaja a l’escola en bicicleta.

Durant aquesta setmana el conjunt de l’escola, tant infantil com primària, es duran a terme activitats participatives al voltant de la bicicleta, com a transport sostenible. Les activitats s’acompanyaran amb la projecció d’audiovisuals i una exposició sobre la bicicleta i els beneficis que aporta al medi ambient. Durant les jornades també es realitzaran recorreguts amb bicicleta pel barri i parc de Sant Rafel i un sorteig d’objectes relacionats amb el món de la bicicleta [samarretes, cartells, enganxines...].

Dia 5
El 5 de desembre serà una jornada de portes obertes perquè mares, pares i alumnat d'altres centres puga visitar l'exposició. Un dels objectius traçats per a aquestes jornades és fomentar les relacions interpersonals de tota la comunitat educativa d’Ontinyent.

No hay comentarios: